+385 40 310 646 cakovecstan@ck.t-com.hr

Dvadeset godina poslovanja

SVIJETLI PRIMJER MEĐIMURSKOG GRADITELJSTVA – izgradnja Caritasovog centra u Varaždinu povjerena čakovečkom izvođaču

Dvadeset godina uspješnog poslovanja tvrtke Čakovecstan d. o. o.

– Vodimo se idejom da se prvo namiruju naši radnici, a onda smo tek mi na redu. – ističu vlasnici Hlišć i Zorčec

Na spomendan sv. Vinka Paulskog, velikog promicatelja i svjedoka milosrđa i ljubavi, u Varaždinu je u utorak, 27. rujna, blagoslovljen temeljni kamen i gradnja novoga Caritasovog centra Varaždinske biskupije.
Gradilište nove biskupijske zgrade, namijenjene karitativnim potrebama, blagoslovio je varaždinski biskup, mons. Josip Mrzljak, te je u temeljni kamen položio povelju blagoslova. Prigodnoj svečanosti nazočili su svećenici Biskupskog ordinarijata i varaždinski župnici, ravnatelj Caritasa, mr. sc. Ante Šola, članovi Upravnog vijeća, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i župan Predrag Štromar, predstavnici izvođača, tvrtke Čakovecstan d. o. o., te suradnici Caritasa.
Nova Caritasova zgrada na prostoru od 6400 četvornih metara imat će izgrađeno oko 1300 četvornih metara koji će biti namijenjeni skrbi za potrebite.

Posao povjeren međimurskoj tvrtki

Ono što je posebno važno za naš kraj jest činjenica da je ovaj veliki projekt povjeren jednom međimurskom izvođaču, Čakovecstanu d. o. o., građevinskoj tvrtki s dvadesetogodišnjim uspješnim djelovanjem na našem prostoru, a i šire. Ova tvrtka, čiji su vlasnici Stjepan Hlišć, ing. građ., i Stjepan Zorčec, građ. tehn., ima veliko iskustvo u građenju i renoviranju sakralnih objekata, zbog čega im je i Ministarstvo kulture dalo dopuštenje za obavljanje poslova na zaštiti i očuvanju kulturnih dobara. Podsjetimo, obnova i izgradnja porušene crkve u Svetom Jurju na Bregu povjerena je upravo ovoj tvrtki, kao i restauracija Pavlinskog samostana uz župnu crkvu u Lepoglavi. Čakovecstan iza sebe ima brojne, kvalitetno odrađene, projekte u Međimurju, susjednim županijama, kao i duž jadranske obale.

Zadovoljstvo i preporuka krajnjih korisnika

Kako smo svi posljednje desetljeće svjedoci zatvaranja brojnih i velikih i manjih graditeljskih tvrtki, pitali smo direktore koji je “recept” njihova uspjeha. – Usmena predaja najbolji je dokaz našeg rada. Trudimo se da naši korisnici uvijek budu zadovoljni odrađenim poslom, jer je njihova riječ i preporuka ono što znači opstojnost za našu tvrtku. Možemo se mi hvaliti koliko hoćemo, ali ako krajnji korisnik nema povjerenje u nas i naše radnike onda je sve uzalud. – ističu Hlišć i Zorčec. – Evo ovu godinu obilježavamo dvadeset godina uspješnog djelovanja i to nas i naše radnike čini izuzetno ponosnima. Opstati sve te godine, posebno zadnje desetljeće, veliko je postignuće za našu tvrtku, u koju redovno treba ulagati i raditi na poboljšanju opreme i strojeva ako se želi biti konkurentan na tržištu rada.
Danas imamo zaposleno 25 kvalitetnih i stručnih radnika, od kojih je većina s nama od samih početaka djelovanja tvrtke. Što se tiče njihovih plaća, nije bilo mjeseca da im nisu isplaćene ili da su kasnile. Vodimo se idejom da se prvo namiruju naši radnici, a onda smo tek mi na redu. Takav će princip poslovanja ostati i dalje. Čovjek treba biti uvijek pošten i pravedan jer samo tako može funkcionirati čiste savjesti i ići dalje. – naglašavaju direktori.
Ovih dana, osim što rade na Caritasovu centru u Varaždinu, rade i na obnovi pročelja župne crkve u Legradu te na hidroelektrani Donja Dubrava u Svetoj Mariji.
S obzirom na to da ova tvrtka nema odljev svojih radnika u strane zemlje i bojazan da će oni otići trbuhom za kruhom, ipak ostaje optimizam da i naši poslodavci mogu dati plaće koje radnici zavrjeđuju i svejedno opstati na tržištu.